Tenyésszünk telivért

Tenyésszünk telivért

Hogy lett Futurist Fashion Futrinka?!

2022. január 07. - Lusta_Dick

Ott lett vége történetünknek, hogy Futurist Fashion visszaköltözött Dióspusztára, ami amúgy gyönyörű! 

angol-teliver-menes-tortenet-diospuszta03.jpgfotó forrása: www.babolnamenes.hu
fotót készítette: Katona Zita

 A ménes vezetői akkor még nem tudták, hogy ők tenyésztésbe állítják-e a lovat, vagy értékesítésre kerül. Én meg éjszakákat hánykolódtam, hogy mi lehet vele, jól van-e, vigyáznak-e rá... Szörnyű időszak volt, így márciusban felkerestem a ménest és megvásároltam a lovat, mert ő az enyém kell, hogy legyen. Sajnos ekkor sem voltak egyszerűek a dolgok, mert a túlhypeolt (ugye milyen gyönyörű magyar szó?) lovak herpesz járványa tombolt és a fogadó istálló, amúgy jogosan 1 hónapos zárlatot rendelt el és így áprilisban került haza a kancácska. 

Na aztán egyik napról a másikra jött a hír, hogy helyi keresztségben Futrinka lett a neve

Szegény ló elég lerobbant állapotban volt, többszöri féreghajtás a térd probléma és fogak kezelése is szükséges volt. Ezeken felül vélhetőleg a takarmányváltás miatt volt egy vízszintes repedés a ló patáján, ami az érkezésekor nem okozott problémát, viszont a harmadik patkoláskor már igen, mivel addigra pont oda nőtt le a repedés, ahol a patából a szögek kijöttek. 

img_20210904_170627.jpgPatkolókovács legyen a talpán, aki kitalálja, hogy ebben a helyzetben hol lesz jó a szög...

Több eszközzel is küzdöttünk, hogy megfelelő állapotba hozzuk a lovat az állatorvosi és patkolókovácsi segítségen kívül. A Fitocavallo termékei közül a BLOF fantázianevű termék vált be, amit három hónapon keresztül evett, hogy javuljon a patájának az állapota és az etetési renden is változtattunk. Érkezése után egy kanca/tenyésztáp és zab kombinációval probálkoztunk, de semmilyen pozitív változást nem tapasztaltunk és ekkor váltottunk egy prémium minőségű ír tápra a Red Mills cég Hi Oil jelzésű magas olaj tartalmú versenylovaknak kifejlesztett tápjára. És mivel a patája miatt nem volt lovagolható, így az Equery nyújtott segítséget abban, hogy fejlesszük a ló izomzatát és jobb állapotba hozzuk a lovat. 

img_20210830_185918.jpgMiközben békésen legelészik készül a beach body :)

 

A következő részben fényképekkel videókkal bemutatom a térd problémáját a lónak, hogy egy-egy front is mennyire tudta befolyásolni a ló versenyteljesítményét.

A bejegyzés trackback címe:

https://angolteliver.blog.hu/api/trackback/id/tr9816803466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása